DalbyGÑstis_IMG_3157
daysofdesign
Äntligen är det dags för mässa igen! 15-17 juni fylls Köpenhamn med utställare och besökare och vi ser så fram emot att få träffa och prata med både nya och gamla kunder under 3daysofdesign.
 
Vi kommer att finnas på Odd Fellow Palæet, Bredgade 68, 1260 København K, en utställning kurerad av Framing. Varmt välkomna!
 
Läs mer här! 3daysofdesign
3daysofdesign

2022-06-08

DalbyGÑstis_IMG_3157
"Att bli utsedd till Årets Företagare 2020 i Bromölla är naturligtvis en stor ära för mig personligen men framförallt
är det att kvitto på att vi tillsammans gör rätt saker på
Ifö Electric." - Anders Öringe
 
Riksorganisationen Företagarnas utmärkelse Årets Företagare har delats ut i Bromölla kommun sedan 1985. Näringslivsrådet, kompletterat med ett antal företagare, fungerar som jury och sedan 2019 har även allmänheten möjlighet att lämna förslag på kandidater.
 
I kriterierna för utmärkelsen framgår
att den nominerade ska:
 
• Äga och driva eget företag.
• Ha företaget som huvudsaklig sysselsättning.
• Uppvisa god lönsamhet.
• Vara en god förebild.
• Sakna betalningsanmärkningar.
 
Prisutdelningen ägde rum på Hotell & Restaurang IföHus tisdagen den 16 november.
Årets företagare 2020 i Bromölla!

2021-11-16

Anders Öringe_Hemljus Designpris_2020 - Fotograf Casper Hedberg maste namnas
DalbyGÑstis_IMG_3157
Så glada! Ohm Pendel har fått Hemljus Designpris 2020!
 
Årets jury var Kai Piippo, designchef på Light Bureau och Ulrika Gabriellson Kantermo, från Norrmalms El.
 
Motiveringen lyder:
”En vacker och tidlös armatur i hållbara material. En IP 44 pendel som därmed är godkänd för våtutrymmen.
 
Den fyller, som hängande taklampa, ett tomrum på marknaden och uppmanar till estetiska möjligheter också i badrummet.”
 
Ohm Pendel finns i både en inomhusversion och en utomhusversion. Båda är IP44-klassade och godkända för att användas i våtrum. Inomhusversionen med textilkabel och takkopp, utomhusversionen med gummikabel och stickpropp. Finns i svart och vitt porslin. Alla versionen hittar ni på Ohm-sidan.
 
Stort tack till Hemljus och årets jury, fantastiskt roligt!
Hemljus designpris 2020

2021-10-13

Klicka här för att se
DalbyGÑstis_IMG_3157
Kdesign ligger vackert beläget på kanten av Mösseberg med Kinnekulle i horisonten och Hornborgasjön som en spegel i panorama. Vi var på besök en dag i sena Augusti för att kika på mängder av Classic Glob från oss.
 
Kdesigns butik har lockat besökare till Östra Tunhem i åratal. I en nybyggd, inbjudande arkitektur på 350 kvadratmeter kommer du som besökare att få en upplevelse i färger, form och härliga detaljer som hör inredning till och som närmsta granne ligger en en
härlig blomsterodling för självplock.
DalbyGÑstis_IMG_3303
Ifö Electrics besöker Kdesign

2021-10-07

DalbyGÑstis_IMG_3269
Klicka här för att se
DalbyGÑstis_IMG_3157
Dalby Gästis är ett fantastiskt gästgiveri i Dalby i Skåne där maten är en ren njutning, servicen är i världsklass och stämningen på topp! Gästgiveriet drivs av krögartrion Jenny, Axel och Jessica som alla har en kärlek till mat och service. De serverar luncher och middagar med inspiration från hela världen, traditionsenlig gåsamiddag, julbord med twist och pubmat i gästis källare: GK 1666. I de tre rummen på gästgiveriet, det gröna, det gula och det rosa, kan man sedan övernatta och vakna upp till en härlig frukost!
 
I renoveringen av gästgiveriet som ägarparet Marita och Sven Holmgren genomfört mellan åren 2014 och 2020 har många av Ifö Electrics armaturer fått flytta in och vi har varit på besök för att få se resultatet. Och vilket resultat sedan, fantastiskt vackert! Följ med in och kika på fler bilder genom att klicka på länken nedan! Eller titta in på Dalby Gästis egen hemsida där du även kan beställa bord.
DalbyGÑstis_IMG_3222
DalbyGÑstis_IMG_3303
Ifö Electrics besöker Dalby Gästis

2021-09-20

Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Sedan sextiotalet har Ifö Electric producerat porslinsarmaturer och redan då var designen viktig. Designers som Sigvard Bernadotte, Gunnar Nylund, Stig Carlsson och Hans-Agne Jakobsson gjorde under sextio- och sjuttiotalet många fina armaturer för Ifö Electric och det är dessa tidiga designers som hyllas i den utställning som kommer att finnas till beskådan på Industrimuseet i Bromölla under hela sommaren.
Ifö Electrics design på Industrimuseet

2021-07-02

Under ett par års tid har Anders Öringe, VD på Ifö Electric, tillsammans med anställda köpt in äldre armaturer och samlat ihop de tidigare verken som skapades på sextio- och sjuttiotalen i fabriken. Samlingen är nu uppe i den ansenliga summan av över 400 armaturer och spänner över alla modeller. Dåtidens armaturer fanns i flertalet färger. Idag finns våra armaturer i de tidlösa glasyrerna vitt, grått, brunt och svart, förr följde glasyrerna på armaturerna de moderna färgerna. Allt från sextiotalets pasteller i blått, rosa, gult och mintgrönt till sjuttiotalets mörkare toner i orange, brunt och mossgrönt finns i utställningen.
 
Vi arbetade på den tiden inte enbart med pressporslin som vi gör idag utan även med gjutteknik. Det återspeglar sig i formerna på designen då gjutning ger större möjligheter när det kommer till vinklar och organiska former. Armaturerna från serien STIL och LYX som är designade av Stig Carlsson, Gunnar Nylund och Hans-Agne Jakobsson är alla gjutna.
 
Vi fortsätter givetvis med design och kvalitativa material och våra armaturer har på senare tid vunnit flera priser för form och funktion. Vår önskan och målsättning är att de också kommer att vara designklassiker som fortsatt är i bruk om sextio-sjuttio år. Långt innan dess skall också ett större museum finns tillgängligt i våra egna lokaler såväl som mindre utställningar som kan visas upp för allmänheten. Kom gärna och känn och titta på en bit industrihistoria.
 
Designers medverkande i utställningen är Sigvard Bernadotte, Gunnar Nylund, Stig Carlsson och Hans-Agne Jakobsson. Industrimuseet har öppet som vanligt och utöver Ifö Electrics utställning visas även historien om Iföverken upp.
 
 
Här finns öppettider och information om Iföverkens industrimuseum i Bromölla.
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Arkitekterna på Fabel Arkitektur har ett specifikt förhållningssätt när de utformar nya hus och bostäder. Med trä som huvudmaterial utvecklar de byggnader som omsorgsfullt bäddas in i omgivningen. Ifö Electric fick möjlighet att besöka huset ”Höghult” för en visning och pratstund med arkitekterna Catharina Dahl Palmér och Sofie Campanello.
Ifö Electric visits Höghult

2021-05-31

- Vilken sorts byggnad är huset i Höghult och hur ser platsen ut?
Byggnaden ligger på toppen av en höjd med utsikt både långvida och över en intilliggande sjö. Huset är byggt för rekreation, för att kunna njuta och ta del av den unika platsen. Det finns bastu, sovrum och en öppen sal intill två uteplatser. Byggnaden består av en sluten del i liggtimmerteknik och en öppen del i stolpverksteknik. Båda delarna har konstruktioner som är byggda med träförbindningar, helt utan skruv och spik.
 
- Vilken vision hade ni när ni ritade huset?
Vi ville göra ett tillägg på platsen som var lågmält och storslaget på samma gång och som hade ett samspel med den intilliggande naturen. Enkelhet och tydlighet har varit ledord under hela processen.
 
- Berätta om valet av porslinsarmaturer till huset?
Huset är byggt med traditionella tekniker som vi har tolkat på ett nytt sätt. Alla tillägg och material i huset som inte var av trä ville vi skulle vara tydliga, ärliga och lättolkade. Armaturerna i Ohm-serien är på samma sätt som huset en nytolkning, i det fallet av den klassiska porslinsarmaturen, därför kändes de som en självklar komplettering och smyckning. En likhet mellan armaturerna och byggnaden är enkelheten och tydligheten. Det är lätt att förstå hur både armaturen och byggnaden är sammansatt. Varje beståndsdel går att byta ut, reparera och förändra.
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Klicka för att se mer
Ohm (Black) News 2021 By Ifö Electric (23)
Armaturfamiljen Ohm växer och uppdateras. En ny stor och luftig gestalt med klarglas, designad för den klassiska E27-glödlampan presenteras i varianter för tak, väggar och bord. Därtill uppdateras serien med flera nya valbara ljuskällor, som tillsammans ger den redan stora kollektionen en ännu större funktionalitet.
Ifö Electrics vårnyheter 2021 omfamnar
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Vi är så fantastiskt glada och stolta! Ohm Collection har vunnit i kategorin Ljus & Belysning i Design S - Swedish Design Awards 2020. Underbart roligt! Och roligt har också samarbetet med Nina och Johan på Kauppi & Kauppi varit. Lyhörda för våra önskemål och otroligt duktiga inom sitt gebit. Vi är fantastiskt glada för det fina samarbetet vi har haft med dem och kollektionen Ohm som det har resulterat i.
Ohm Collection - Vinnare 2020,

2020-12-02

Juryns motivering
 
Lojala till sin beställares tillverkningstradition har Kauppi & Kauppi tagit fram en produktfamilj som är gångbar de flesta vistelsemiljöer, interiört såväl som exteriört. Formspråket är enkelt och tidlöst, vilket med hänsyn taget till materialets tålighet resulterar i en produkt med verkligt lång livslängd.
 
I pendel och bordsutförandet närmar sig armaturen betraktaren och framhäver det våtpressade porslinet som ett omsorgsfullt bearbetat material av estetiskt värde.
 
Lättutbytbara komponenter i kombination med en teknisk bredd vad gäller bestyckningsinsatser borgar för ytterligare hållbarhet och berättigar den initiala energiåtgången vid tillverkning.
 
Svensk Form är initiativtagare till Swedish Design Awards och hela Sveriges designindustri står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designers, formgivare, arkitekter, enskilda utövare och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse.
De nya armaturgestalterna kan ses som en hyllning till den elektriska innovation som först kom att belysa hus och hem, E27-glödlampan, vår vanligaste och mest använda ljuskälla. Kollektionerna Classic Glob och Opus får både nya familjemedlemmar och tekniska uppdateringar. En höstlansering som bygger vidare på företagets tradition och tillverkning av hållbara porslinsarmaturer för samtid och framtid.
Ifö Electrics höstnyheter 2020, introducerar

2020-11-17

Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Porslinsserien Ohm är nominerad i Design S – Swedish Design Awards, inte bara i en, utan i två kategorier! Fantastiskt roligt då Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som innefattar alla designdiscipliner.
 
Svensk Form är initiativtagare och hela Sveriges designindustri står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designers, formgivare, arkitekter, enskilda utövare och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse.
Ohm nominerad i Design S

2020-10-15

Designers: Kauppi & Kauppi
(Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se
 
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
 
Bilder: © Kauppi & Kauppi
Den första nomineringen för Ohm är i kategorin Industri- och produktdesign B2C.
 
Den andra nomineringen för Ohm gäller kategorin Ljus & Belysning.
 
Ohm är en familj porslinsarmaturer för inom- och utomhusmiljöer, för placeringar på vägg och fasad, i tak
och på bord. Den första nya större kollektionen av Ifö Electric på över tio år, designad av Kauppi & Kauppi.
 
De mjuka formerna och strama silhuetterna knyter an till företagets historia med inspiration av äldre tiders
porslinsisolatorer och kulodosor.
 
I familjen presenteras Ifö Electrics första bordslampor någonsin och även våra första vattentåliga pendlade
armaturer som är godkända både för utomhusbruk och för våtutrymmen inomhus.
 
På grund av coronapandemin hålls ingen prisgala för Design S – Swedish Design Awards 2020.
Istället presenteras vinnare och nominerade bidrag i en utställning på Hallvägen 9 i Slakthusområdet i
Stockholm under perioden 1-13 december 2020.
 
Vi håller tummarna och hoppas på vinst!
Klicka för att se
Ifösajt 2019

Nyheter

instagramlogo2
memberofarchitonicdesignarchitecture2
Foreningenhemljuslogocmyk2
pinterest2
SCABSve3
Vi värnar om din persoliga integritet och det är viktigt att du känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter.
Läs mer...
Ifö Electric AB • Besöksadress: Fågel Fenix väg 12 • 295 31 Bromölla • Tel: +46 (0)456 265 00 • Fax: +46 (0)456 265 55 • Mail: info(@)ifoelectric.com • Order: order(@)ifoelectric.com • Postadress: Box 116 • 295 22 Bromölla. Sweden
LIInBug
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Classic Glob
Sfären är ett klassiskt och ikoniskt motiv inom belysningsdesign. En vacker grundform lånad av naturen. Ifö Electrics version på temat, Classic Glob-serien, är lätt att knyta an till och har varit en favorit i decennier. Armaturer som tacksamt belyser och smyckar interiörer - som enskilda dekorativa lampor eller i mängd som skimrande pärlband.
 
Olika äldre sfäriska kupor och porslinssocklar har varit en del av Ifö Electrics sortiment sedan 70-talet, innan VD Anders Öringe, beslutade att föra samman dem till ett gemensamt sammanhållet koncept 2012. Den nya kollektionen med klassiska glober växte snabbt till en större armaturfamilj som både var användarvänlig och lättplacerad. Under åren har kontinuerliga uppdateringar och tillägg gjorts med nya storlekar och ny ljusteknik, för att möta önskemål och nya standarder. Classic Glob serien kan idag installeras i alla typer av sammanhang - från badrum och restauranger till hotellentréer och på fasader.
 
Årets nyhet i belysningsserien Classic Glob nyhet baseras på en nyutvecklad lamphållare för E27-glödlampor. En utveckling med fokus på att optimera proportionerna mellan sockel, kupa och glödlampans placering. Resultatet är en välbalanserad och harmonisk Classic Glob, som kan fås med antingen en blank opalkupa, en matt opalkupa eller en version i klarglas. Kupan i klarglas har en glaserad sockel och E27-lamphållare, som lyfter fram de allra bästa kvalitéerna i det blanka eleganta materialet. Alla nya sortimenttillägg har kapslingsklass IP44 och finns i högblank svart eller vit glasyr. Grå och brun glasyr finns på förfrågan.
 
 
Nya produkter - Classic Glob
Classic Glob 200 Klarglas | Vägg och Tak | E27 | IP44
Classic Glob 200 Blankt opal glas | Vägg och Tak | E27 | IP44
Classic Glob 200 Matt opal glas | Vägg och Tak | E27 | IP44
Globe_Black_Ifö Electric_2020_ (24)
Globe_White_Ifö Electric_2020_ (42)
Globe_Black_Ifö Electric_2020_ (29)
Klicka för att se mer
Globe_Black_Ifö Electric_2020_ (23)
Globe_White_Ifö Electric_2020_ (24)
Globe_White_Ifö Electric_2020_ (32)
Globe_Black_Ifö Electric_2020_ (22)
Opus
När Ifö Electric lanserade den första Opus-armaturen 2006, blev det sortimentets första porslinsarmatur med ett modernt och samtida uttryck. Den prisvinnande minimalistiska och geometriska designen av Duoform, har tilltalat arkitekter och inredare från hela världen. Opus har hittat hem över hela Europa och har installerats i alla slags sammanhang. Som uppskattad belysning i italienska modebutiker, såväl som i privata hem i Barcelona och London.
 
De många storlekarna och konfigurationerna - gör att armaturprogrammet lämpar sig väl för sammanhang där det finns en önskan att låta armaturer smälta in i arkitekturen, för att åstadkomma dynamiska och väl upplysta rum och fasader. Den högblanka glaserade sockeln i kontrast till det sidenmatta opalglaset gör serien populär. Att den dessutom har en hög IP-klass medför att den kan installeras utan större begränsningar. Kollektionen kännetecknas av den stora möjligheten att erbjuda en enkel belysningslösning för de flesta situationer, inomhus och utomhus.
 
I höstlanseringen 2020 introduceras både en helt ny Opus-gestalt och uppdaterad ljusteknik. En ny klarglaskupa och en ny framtagen glaserad lamphållare för synlig E27-glödlampa öppnar upp för en uttrycksfull armatur för storskaliga interiörer. En variant med matt opalglas döljer E27-glödlampan och erbjuder ett härligt diffuserat ljus. Om en LED-modul föredras som ljuskälla, finns det som valbart alternativ. En annan uppdatering av Opus-serien är möjligheten att välja en GX53-ljuskälla för den befintliga Opus 140/100 armaturen. Alla nya sortimenttillägg har kapslingsklass IP44 och finns i högblank svart, vit eller grå. Brun glasyr finns på förfrågan.
 
 
Nya produkter - Opus
Opus 140/170 Matt opalglas | Vägg och Tak | E27 | LED | IP44
Opus 140/170 Klarglas | Vägg och tak | E27 | LED | IP44
 
Opus - uppdateringar
Opus 140/100 Matt opalglas | Vägg och tak | GX53 | IP44
 
 
Design: Ifö Electric & Duoform
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
Foto: © Kauppi & Kauppi
 
Opus_White_Ifö Electric_2020_ (9)
Opus_White_Ifö Electric_2020_ (2)
Opus_Black_Ifö Electric_2020_ (5)
Klicka för att se mer
Opus_Black_Ifö Electric_2020_ (11)
Opus_White_Ifö Electric_2020_ (20)
Opus_Black_Ifö Electric_2020_ (18)
Designers: Kauppi & Kauppi
Producent: Ifö Electric
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Klicka för att se mer

2021-01-29

Ohm är en serie porslinarmaturer för de flesta tänkbara situationer – såväl inomhus som utomhus. Designen av Kauppi & Kauppi är inspirerad av äldre tiders porslinisolatorer. Formgivningen är en hyllning till materialet och det sekellånga arvet hos Skandinaviens enda producent av pressat porslin. Sedan lanseringen 2019 har kollektionen fått en stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både samtida och klassiska formspråk.
 
Kollektionen omfattar nyskapande pendelarmaturer för installationer i badrum och trädgårdar, såväl som traditionella armaturer för vägg, tak och fasad - samt ett särskilt urval av armaturer specifikt anpassade för bastumiljöer. Serien omfattar även företagets första bordslampor, designade för att placeras på en armlängds avstånd på bord eller i fönster – som tillåter en närmare upplevelse av porslinets egenskaper och unika kvalité.
 
”När vi ritade den nya stora silhuetten i klarglas, såg vi en lätt och luftig gestalt framför oss. En armatur som verkligen framhäver det glaserade porslinets finaste egenskaper. En vänlig, varmt lysande och självklar inredningskompis”, berättar formgivarna Kauppi & Kauppi.
 
Vårnyheterna 2021 introducerar en helt ny stor silhuett i klarglas, utformad för E27-glödlampor som sprider ett välkomnande ljus. En gestalt som följer det övergripande programmet med armaturvarianter för fasader, väggar, tak och bord (Ohm 140/170 och Ohm Table 140/190). Även de tidigare lanserade versionerna i samma storlek, med matt opalkupa för att sprida ett milt diffuserat ljus, uppdateras med en lamphållare för E27-glödlampa (Ohm 140/170 och Ohm Table 140/190).
 
En ytterligare teknisk uppdatering omfattar de befintliga pendlarna med opalglas för inomhusbruk (Ohm Pendant 100/155 och 100/215). De finns nu tillgängliga med LED-modul, när en kraftfullare belysningslösning önskas. Slutligen blir Ohm 140/115 för vägg och tak, valbar med GX53 som ny alternativ ljuskälla. Alla nyheter fås i svart eller vit glasyr. Grå och brun glasyr finns på förfrågan.
Designers: Kauppi & Kauppi
Producent: Ifö Electric
Ohm (Black) News 2021 By Ifö Electric (24)
Klicka för att se mer
Ohm (Black) News 2021 By Ifö Electric (8)
Ohm (Black) News 2021 By Ifö Electric (16)
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Ifö 202012-Nyheter - DesignS-Gold
Design: Kauppi&Kauppi. Producent Ifö Electric
DalbyGÑstis_IMG_3269
DalbyGÑstis_IMG_3175
Klicka här för att se
Anders Öringe_Hemljus Designpris_2020 - Fotograf Casper Hedberg maste namnas
Foto: Casper Hedberg

Idag har vår VD Anders Öringe blivit utsedd till Årets Företagare 2020 i Bromölla Kommun!